I dag är det vår 11:e skoldag och det verkar som att vi fått en rejäl förkylning som börjat gå runt på skolan. Det är ju inte helt ovanligt, vi är många som samlas efter sommarlovet.  Tyvärr har vi haft stora svårigheter att få lärarvikarierna att räcka till de senaste dagarna. Det är naturligtvis olyckligt men svårt att göra någonting åt när det är fysiska personer som saknas.

Sedan senaste inlägget har vi haft höstens första brukarråd. De skisser över det vi hoppas bli vår nya skola presenterades av arkitekten Sandra Skoglund. Planeringen går nu in i nästa fas vilket innebär att vi väntar på att nödvändiga beslut skall tas. Furulundsskolan har ett engagerat och positivt brukarråd och det fyller på med nya föräldrar.

I måndags hade 7:orna en heldag tillsammans med sina mentorer. På vandringen mot Tyresbo passerade de olika stationer och under eftermiddagen arbetade eleverna med olika gruppövningar.

Onsdag förmiddag hade jag möten tillsammans med skolans elevråd, vi har ett för år 1-6 och ett för år 7-9.  Förutom val av ordförande och sekreterare presenterade eleverna ärenden som de hade med sig från klasserna. Barnen och ungdomarna tyckte att skolstarten hade varit mycket bra men att det hade varit lite jobbigt med schemaförändringar. Vi pratade också om vad eleverna tycker att vi skall arbeta med under året.

Imorgon, fredag är det dags för fotografering, först ut är eleverna på högstadiet. På måndag är det barnen i förskoleklass till år 6 som skall förevigas.

Annonser