Äntligen är våra elever på plats, skolan har varit full av prat, skratt och aktiviteter. Det är den här dagen vi har gått och väntat på.

Vi startat en ny tradition på vår skola, från och med i år har vi gemensamma samlingar  första läsårsdagen (en för Fk-6 och en för 7-9). Först ut var de knappt 100 högstadieungdomarna och deras lärare. Någon timma senare var det dags för Fk-6 (c:a 120 barn) att samlas. Ett stort tack för lånet av Folkhögskolans aula.

Förutom ett stort varmt välkommen till skolan innehöll rektorstalet en hel del om ett av våra viktigaste fokusområden det här läsåret – värdegrundsarbetet. Vi skall bli den bästa skolan, för att bli det är det viktigt att vi arbetar tillsammans elever och vuxna för att vi skall ha en skola där alla mår bra och känner sig trygga.

Högstadieeleverna fick också en påminnelse om att gymnasieskolan kommer att förändras (Gy2011, se länk) och att det kommer att krävas fler ämnen med minst godkänt betyg för att vara behörig till gymnasiestudier.

De senaste veckorna har varit fulla av energi och ett av resultaten är Furulundsskolan gemensamma slogan – ”Alla gör sitt bästa!” . När vi har gjort vårt bästa så kan vi ju faktiskt inte göra mer.

Jag har tagit samtliga 220 elever i hand och hälsat dem välkomna till skolan, det är härligt med ett nytt läsår!

Annonser